PARAMARIBO, 22 nov – Het woongenoot in één van Suriname’s drukste winkelstraten neemt razendsnel af. Dit concluderen de laatste bewoners van de Gomperstraat aan de rand van het stadscentrum. De iele hoop dat het ooit weer wat kon worden, zakt immer. En als klap op de vuurpijl komt een alles behalve hoopgevende advies van één van de laatste mogelijke bastions tegen het snel groeiende aantal betonnen winkelblokken.

Van Mohamed Kasto, districtscommissaris voor Paramaribo Noord-Oost, doen de mensen er goed aan hun woonhuis te verkopen. En dit zo snel mogelijk. Toch is het de districtscommissaris die mee adviseert over het wel of niet vestigen van bedrijven in woonbuurten. Met de Gompertstraat, ooit woonoord voor de beter gesitueerden, is het duidelijk mis gegaan. Er is nog een laatste optie, maar dan niet voor de hoofdstraat. “We zullen dan tenminste de zijwegen redden”, zegt Kasto tegenover de Ware Tijd.

Het districtsbestuur acht zich kennelijk in staat de ‘besmetting’ van de zijstraten te voorkomen. Het ministerie van handel & Industrie geeft uiteindelijk de doorslag. De visie daar is dat het ondernemerschap geen strobreed in de weg gelegd mag worden. Te oordelen naar het lot van de hoofdstraat, is de doorwerking naar de zijstraten dus een kwestie van tijd. Intussen overweegt de ene buurtbewoner na de andere het Kasto’s advies ter harte te nemen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.