In de Amerikaanse staat Louisiana houden wolven sinds een jaar de wacht bij een gevangenis. De dieren worden ingezet om kosten te besparen.

De gevangenis van Louisiana moet het de komende vijf jaar met twintig miljoen dollar minder stellen. Daardoor heeft de directie vorig jaar besloten om 140 van de 1242 bewakers te ontslaan. Vervolgens werden 80 wolven ingezet in de bewaking van de gevangenis.

De 80 wolven kosten de gevangenis 48.000 euro per jaar, het gemiddelde jaarsalaris van een bewaker bedraagt 27.000 euro.

“Amerikaanse gevangenissen moeten creatief omspringen met de beschikbare budgettaire middelen”, zegt gevangenisdirecteur van Louisiana George Camp in The Wall Street Journal. “In de staat Michigan werden de patrouillevoertuigen vervangen door wachttorens met bewegingsmelders maar wij kozen voor een wolvenpatrouille.”

“We kruisen de wolven met hondenrassen om ze rustiger te maken. Ze vragen veel aandacht en het is moeilijk om hun vertrouwen te winnen”, zegt Robert Tyler, de verantwoordelijke van het wolvenproject.

De wolven worden ingezet om de gevangenismuren te controleren. Door hun scherp zicht en hun goede reukzin kunnen ze elk een terrein van minstens 300 meter bewaken. “Dat doen ze bovendien sneller dan een bewaker in een patrouilleauto”, aldus Tyler.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.