GFC NIEUWS- Wij voorspellen dat de prijzen van de meeste artikelen in de winkels binnenkort, zodra de huidige voorraden op zijn, met ruim 20 tot 30 procent zullen stijgen.

Dat zeggen enkele supermarkthouders aan GFC Nieuws naar aanleiding van de sterke devaluatie van de SRD.

“Het is een simpele berekening. De importeur van goederen uit het buitenland zal nu tweemaal meer invoerrechten moeten betalen. Tot gisteren werd er een koers gehanteerd van SRD 7.52. Voortaan zal het dubbele moeten worden betaald. Dat zal uiteraard in de prijs worden verwerkt”.

“Voor slechts een extreem klein gedeelte producten wordt er vrijstelling verleend en hoeven er geen invoerrechten betaald te worden: ongeveer 30 items, waarvan 10 speciaal vanwege de coronapandemie. Onder meer desinfectantia, handschoenen, mondkapjes, rubbing alcohol, Dettol en dergelijken”, stellen de winkeliers.

Het is volgens hen ook de verwachting dat ook bellen (belkaart) tweemaal duurder wordt.

“Maar ook andere zaken zoals benzine en diensten gaan zeker in prijs omhoog”, prognosticeren ze.

De ondernemers benadrukken dat zij niet weer de schuld moeten krijgen indien de tarieven omhoog gaan. “Het is absoluut niet onze schuld als er verhogingen worden doorgevoerd”, zeggen ze op hoge toon.  

Het bericht Winkeliers: wij voorspellen dat de prijzen van de meeste artikelen 20 tot 30 procent omhoog zullen gaan verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.