Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Winkeldief aangehouden

De 37-jarige verdachte M.G. is op 26 mei 2023 aan de Wilhelminastraat ter hoogte van Shell On The Run voor diefstal van goederen uit een winkelzaak, aangehouden. Een inspecteur van politie die in zijn privéauto over de Wilhelminastraat reed, zag op een bepaald moment een paar mannen voor een winkelzaak staan, die om hulp riepen.

De wetsdienaar bracht zijn voertuig tot stilstand, waarbij hem bij die gelegenheid werd voorgehouden dat een man de winkelzaak was binnengegaan en goederen had weggenomen zonder daarvoor te betalen. Na zijn daad verliet hij te voet de plek en stapte in een passerende lijnbus.

De inspecteur zette een achtervolging in en ter hoogte van Shell On The Run sommeerde hij de lijnbuschauffeur tot stoppen. Aan de hand van de beschrijving van de verdachte werd deze met de gestolen goederen in zijn bezit aangehouden. Hierna werd de verdachte M.G. ter voorgeleiding overgebracht naar de Recherche van Regio Paramaribo.

Het onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte er een gewoonte van maakt om goederen uit winkelzaken weg te nemen. Tot en met zaterdag 27 mei 2023 zijn er vijf aangiftes tegen hem opgenomen. Andere benadeelden worden alsnog opgeroepen om contact op te nemen met de recherche te Geyersvlijt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte M.G. in verzekering gesteld.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.