PARAMARIBO, 19 nov – Het Canadese Iamgold heeft nog meer goud ontdekt in Brokopondo. Dit meldt de Ware Tijd. De goudader waar al wordt gewonnen, blijkt veel meer aan het edele erts te bevatten dan gedacht. Hoeveel er meer zit, wordt nog even geheim gehouden.

Iamgold denkt in 2013 precies te kunnen aangeven hoeveel er extra in de bodem zit. In elk geval wordt geschat dat het bedrijf nog zeker veertien jaar te mijnen heeft in zijn huidige concessie. Dat is aanmerkelijk langer dan verwacht werd toen in 2006 werd overgenomen van Cambior. Het verschil wordt vooral toegeschreven aan de toepassing van ‘effectievere technologie.’ In de afgelopen zeven jaar is dan ook ruim negentigduizend kilo goud gewonnen.

De huidige reserves worden geschat op driemaal zoveel als de reeds gewonnen hoeveelheid. De nieuwe reserves zijn dan nog niet eens mee gerekend. Iamgold verwacht tegen eind dit jaar een nieuwe overeenkomst te sluiten met de regering. De komende jaren zal ruim een half miljard dollar worden geïnvesteerd in productieactiviteiten. President Desiré Bouterse zei eerder dat anders dan de vorige regering, geen genoegen wordt genomen met een aandeel van ‘slechts vijf procent.’

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.