door Robin Rosario

PARAMARIBO – Ruth Wijdenbosch die vandaag haar vijfenzestigste verjaardag viert, zegt aan GFC Nieuws dat zij met Gods genade een nieuw tijdperk is begonnen binnen de politiek. Al lachend zegt zei: “Begonnen als propagandist van de NPS ben ik met de hulp van de Almachtige opgeklommen naar de functie van ondervoorzitter van de partij.”

Wijdenbosch is sinds 1987 actief lid van de partij en werd in dat jaar voor de eerste keer gekozen tot parlementariër. Haar goeroes waren: Henck Arron, Rufus Nooitmeer en Arthy Jessurun. Van hen heeft zij veel geleerd.

Een van de standpunten van Nooitmeer is geweest “Laat de mensen die voor jou gestemd hebben nooit in de steek”. Wijdenbosch vertelt dat zij dat ook nooit heeft gedaan. “Ik ben die mensen altijd dankbaar geweest dat zij zoveel vertrouwen in mij hebben gesteld. Ik houd mij bezig met alle lagen van de bevolking en ben blij dat ook de jongeren vertrouwen in mij stellen.”

Volgens haar is het haalbaar voor de NPS om in 2015 weer terug te keren in het machtscentrum, maar er zal wel zware campagne gevoerd moeten worden om de oude leden die de partij verlaten hebben, terug te winnen en nieuwe leden te werven.

Wijdenbosch, jurist, heeft in het jaar 2000 haar topfunctie bij de Hakrinbank, waar zij hoofd was van de Credit en Legal Department na een weloverwogen stap verlaten om zich fulltime in te zetten voor de politiek. Hoewel zij het bankwezen, haar eerste liefde, nog steeds mist, heeft zij geen spijt van deze stap.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.