Door Robin Rosario

PARAMARIBO – Parlementariër Ruth Wijdenbosch (NF/NPS) zei gisteren tijdens de openbare vergadering van het parlement dat zij bang is voor represailles tegen het personeel van de Hakrinbank indien zij informatie waarover zij beschikt prijsgeeft

Zij sprak haar misnoegen uit over de verkoop van 51% aandelen van de Hakrinbank aan een bank op Trinidad. De politica wilde hiermee de informatie van minister Adeline Wijnerman van financiën tegenspreken. Die verklaarde eerder dat de regering de verkoop van deze aandelen in studie heeft maar nog geen besluit heeft genomen.

Wijdenbosch zei over informatie te beschikken dat zaken al rond zijn en dat het personeel is meegedeeld wat de plannen zijn. Het verstrekken van informatie hierover door haar zou ertoe kunnen leiden dat personeelsleden, wegens veranderde beleidsinzichten, ontslagen worden.

DNA-voorzitter Jenny Simons vertelde dat de aandelen niet zonder toestemming van het parlement verkocht kunnen worden. Ook andere oppositieleden toonden zich fel gekant tegen deze verkoop en ook tegen verkoop van aandelen van Staatsolie en Telesur. Tijdens de Begrotingsbehandeling zal deze zaak weer aan de orde komen, vertelde Simons.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.