Patiënten met de zenuwziekte Multiple Sclerose zijn gebaat bij het roken van wiet. Een nieuwe studie komt met objectief bewijs dat langer bestaande vermoedens hiervan bevestigt.

De resultaten staan maandag in de Canadian Medical Association Journal.

Onderzoekers van de University of California in San Diego onderzochten 30 mensen met MS. Zij gaven hen eens per dag wiet te roken voor een periode van drie dagen, en beoordeelden met objectieve meetmethoden in hoeverre de coördinatie van de patiënten was veranderd.

Het blijkt dat gerookte wiet beter was dan de placebo-sigaret in het verminderen van spasmes en extreme spiersamentrekkingen. Spasmes zijn moeilijk te stoppen met medicijnen en hebben een grote invloed op de levenskwaliteit van de patiënt.

Tot nu toe waren er wel aanwijzingen voor de verlichtende effecten van Cannabis, maar dat ging niet verder dan anekdotisch bewijs of om orale inname, niet het roken ervan.

Het is de vijfde studie van het University of California Center for Medicinal Cannabis Research naar de effecten van wietgebruik op ziekte. Tot nu toe hebben al die studies een positief effect voor de softdrug gevonden.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.