Heel kort wil ik de heer Robby Roeplall antwoord geven op zijn vraag: Wie is Wet’ Ede? De persoon die achter de naam staat, is niet kwetsbaar, maar zijn kinderen wel. Die zijn allemaal in bepaalde werkposities die hen kwetsbaar maken. Wat Wet’ Ede betekent, is in deze belangrijk. De Latijnse naam voor Wet’ Ede is: AGERATUM CONYZOIDES . De Nederlandse betekenis is: Witte zaad en is een medicinale plant en geen waterhoofd. Ook iemand met veel grijze haren, wordt wel eens wet’ede genoemd.

Het doel van Wet’ Ede als schrijver is om zaken aan de kaak te stellen en te hopen dat er veranderingen worden aangebracht.  Een hommage aan president Desi Bouterse, als vader van Dino, is niet bedoeld om goed te keuren wat Dino heeft gedaan, maar om te benadrukken dat de vader het ’s landsbelang voorop heeft gesteld. Hij had ook de Unasur-vergadering kunnen verlaten en bedanken voor het voorzitterschap en zich bemoeien met het probleem van zijn zoon. Hij koos echter voor Suriname, in plaats van voor zijn volwassen zoon, die beter moest weten.

Aan de opvoeding ligt het niet, want ik weet dat vader Bouterse een strenge opvoeding heeft gegeven aan Peggy en Dino. De keuze die Dino als volwassene later heeft gemaakt, had de vader niet meer in de hand. Bent u vergeten dat de zoon van een minister samen met een veiligheidsman een wapen heeft doorverkocht; de zoon van een andere minister een jongedame heeft verkracht en tenslotte een zoon van een derde minister samen met vrienden het leuk vond om middernacht rond te rijden en te schieten op slapende daklozen. Die vaders hebben er geen consequenties aan verbonden en de media heeft er summier aandacht aan besteed.

Die gevallen zijn gezien Dino’s verleden en als zoon van de president natuurlijk anders. Het is niet de bedoeling van Wet’ Ede om wie dan ook de hemel in te prijzen noch met u in polemiek te treden, omdat wij in dit geval van mening verschillen. Wet’ Ede heeft gezien zijn prive-status toegang tot de coalitie zowel de oppositie alsook de regeringsautoriteiten. Dit is al decennia zo. Zijn anonimiteit heeft een aanvaardbare achtergrond. Ik hoop hiermee de vraag beantwoord te hebben.

Wet’Ede

In de rubrieken ‘Ingezonden/ Aangeboden’ stelt GFC een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.