PARAMARIBO, 5 okt – ‘Wie houdt wie voor de gek.’ Dit zei oppositieleider Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/VHP) in het parlement. Het betreft de verkoop, wel of niet, van de meerderheidsaandelen van de Hakrinbank. De regering zou op het punt staan ze te verkopen. Toch zegt minister Adelien Wijnerman van Financiën dat een eventuele deal alleen maar ‘in studie’ is. President Desiré Bouterse beweert hetzelfde.

Maar de oppositie is ervan overtuigd dat er meer aan het handje is. Er is zelfs sprake van een trend om publieke aandelen in meerdere bedrijven van de hand te doen. “De president heeft zelf bevestigd dat ook van Staatsolie en Telesur aandelen verkocht zullen worden”, zegt Randjitsingh. Volgens Wijnerman is er niets van waar. De Trinidadiaanse Republic Bank zou alleen maar gesprekken hebben gevoerd met de directie van Hakrinbank.

Volgens Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS) mag het recente verleden niet zo makkelijk vergeten worden. Het was immers een Trinidadiaanse verzekeraar (Clico, red.), die haar Surinaams dochterbedrijf in problemen bracht. En daarmee de honderden Surinamers die er verzekerd waren. De troep is met Surinaams geld gecorrigeerd. “De Trinidadiaanse overheid was toen niet happig om in te komen”, aldus Venetiaan. Het Surinaamse geheugen mag niet zo vluchtig zijn.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.