Actueel in het nieuws is de beschuldiging richting ex-president Jules Wijdenbosch en de huidige president Desi Bouterse die smeergelden zouden hebben aangenomen van Ballast Nedam. Ze zouden die zogenaamde Tyuku hebben geaccepteerd om de bruggenbouwer de opdracht te geven voor de bouw van de twee infrastructurele werken over de Suriname- en de Coppenamerivier.

Het zijn beschuldigingen dus juridisch technisch wens ik hierop niet in te gaan. Als er duidelijke bewijzen zijn, dan moet justitie in actie komen. Mensen die eerder ingezonden stukken van mij hebben gelezen zullen gemerkt hebben dat ik me eerder focus op wat een persoon gepresteerd heeft in het leven.

Een vlek in verleden, hoewel onsmakelijk ook, kan onmogelijk de persoon als super slecht afschilderen. Iedereen heeft goede en slechte kanten. Ook figuren in deze maar ook in de vorige regering. Ik wil deze keer toch de nadruk leggen op de toenmalige president de heer Jules Wijdenbosch.

Bosje, zoals hij in het dagelijks leven genoemd wordt, heeft 4 jaar de kans gehad om leiding aan het land te geven en wel in de periode 1996-2000. De man voerde een financieel beleid waar je niet vrolijk van werd. Echter moet je hem meegeven dat het juist deze politicus is die ons land uit een stuk isolement heeft gehaald. Onder zijn bewind zijn de grote infrastructurele werken uitgevoerd. Bosje beloofde en kwam die ook na. Die twee megabruggen staan er en zowel het oosten als het westen zijn nu op een paar minuten afstand van elkaar verbonden.

Waar men vroeger uren moest doen met de veerboot, is dat nu verleden tijd. Commewijne. Marowijne en districten in het westen nu heel gemakkelijk bereikbaar. Daarboven heeft de ontwikkeling in deze gebieden, een vaart genomen. Vooral in Commewijne is de groei op zowel economisch als maatschappelijk vlak duidelijk te merken. Winkels, huizen en andere kleine ondernemingen rijzen als paddestoelen uit de grond. En alsof dat niet genooeg is. Het is Wijdenbosch die het jeugsinstituut meer body en erkenning gaf.

Bosje stak duidelijk zijn poot uit om ons land te beschermen tegen illegale olieboringen tegen de Guyanezen. U kent het optreden van de marine nog. Dat kunnen we niet van elke president in dit land zeggen. Men mag de oud-president beschuldigen van corrupte handelingen, dat is iets waar ik me niet mee bemoei. Dat moet de justitie maar doen. Het moet ook maar eens bewezen worden. Ik heb zo mijn twijfels!

Bosje verdiende geen 10 als rapportcijfer maar een dikke voldoende wel. Wie heeft ons land daar grotere hoogten gebracht? Wij plukken de vruchten daar nu van. Er zijn mensen die hem beschuldigen van alles. Uiteraard, hoge bomen vangen veel wind. Maar kijk ook wat voor goeds ons land daar van heeft overgehouden.

R.Hoesen

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.