GFC NIEUWSREDACTIE- WhatsApp werkt binnenkort niet meer op miljoenen oudere, niet geüpdatet smartphones.

De deadline nadert snel – en zullen sommige iPhones en Android-handsets geen gebruik meer kunnen maken van de Amerikaanse chat-app.

Gebruikers moeten voor die datum hun software bijwerken of een nieuwe telefoon kopen. Meer dan 40 verschillende smartphonemodellen zullen naar verwachting worden getroffen.

Op het Android-front betekent dit dat een groot aantal populaire telefoons de toegang verliest, waaronder de Samsung Galaxy S3 en de Huawei Ascend Mate.

De deadline voor de update is 1 november, waarna WhatsApp stopt met werken. Android-gebruikers moeten Android 4.1 of hoger gebruiken. iPhone eigenaren moeten iOS 10 of hoger hebben geïnstalleerd.

Voor Apple verlies je de toegang op een iPhone 4 of ouder. En als je je iPhone 6S, iPhone 6S Plus of iPhone SE (2016) nog nooit hebt bijgewerkt, verlies je de toegang totdat je bijwerkt.

Techbedrijven stoppen regelmatig met het ondersteunen van oudere apparaten. Google deed dat met oude Android-telefoons voor de apps Gmail, YouTube en Google Maps.

Het gebruik van verouderde software kan ook een enorm beveiligingsrisico zijn. Techbedrijven adviseren dus om updates zo snel mogelijk door te voeren.

Foto ter illustratie

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.