Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Wetenschappers onthullen waarom je geen zwaarwichtige besluiten moet nemen als je honger hebt

Wetenschappers onthullen waarom je geen zwaarwichtige besluiten moet nemen als je honger hebt

GFC NIEUWS- Wie honger heeft, kan niet helder denken.

Volgens wetenschappers aan de Universiteit van Dundee kunnen zelfs de slimste mensen niet goed denken als ze niet voldoende uitgerust zijn of te lage glucoseniveaus hebben.

Wie verstandig is reorganiseert zijn bedrijf nooit ‘s middags, doet geen beloften tijdens het happy hour en neemt geen belangrijk besluit op een lege maag.

Heb je te weinig suiker in je bloed, dan reageren je hersenen sterker op onmiddellijke beloningen en is je brein minder goed in staat prioriteiten te stellen voor de lange termijn.

Nee, het zit niet tussen je oren. Wetenschappers hebben ontdekt dat hangry zijn wel degelijk een lichamelijk verschijnsel is. Je stelt je dus niet aan als je niet meer kunt functioneren als je honger hebt.

Als je eet worden namelijk de koolhydraten, proteïnen en vetten in voeding door je lichaam omgezet in suiker (glucose), aminozuren en vetzuren. Als het langer geleden is dat je iets hebt genuttigd, dan zorgt een laag glucoseniveau ervoor dat je minder energie hebt.

Je hersenen gaan dan snakken naar die glucose en dat voel je. Alles komt veel harder binnen en ook kun je veel gevoeliger reageren op andere mensen. Verklaart ook waarom we onze vriend zo afsnauwen als we gewoon iets binnen moeten krijgen. Daarnaast is er een verband ontdekt tussen een laag bloedsuikerniveau en bepaalde hormonen die zorgen dat je humeurig wordt.

Het werkt zo: als je honger hebt, geven je hersenen een seintje aan de organen die hormonen aanmaken om meer glucose te gaan produceren. Zo probeert je lichaam dat tekort aan glucose op te lossen.

Het bericht Wetenschappers onthullen waarom je geen zwaarwichtige besluiten moet nemen als je honger hebt verscheen eerst op GFC Nieuws.