Als tegenstander van de PSA -wet betreur ik het feit dat een dergelijke wet met betrekking tot de Surinaamse nationaliteit in stemming is gebracht. Het is meer een obstakel dan een hulpmiddel. Nu zullen wij Surinamers die in het buitenland verblijven nog anders worden behandeld. Natuurlijk zullen personen met hun dubbele nationaliteiten en rijkdom en macht geen problemen ondervinden, maar de gewone man die terug wil keren met behoud van zijn rechten, die wordt de dupe daarvan. Ik zal mij altijd Surinamer voelen en trots zijn op land en volk, maar over PSA en nationaliteit wil ik niets horen. Als men denkt dat met een stuk papier kan worden bepaald welke warme gevoelens ik heb voor land en volk dan hebben de initiatiefnemers van deze wetten het totaal mis. Ik ga mijn rechten niet verkopen voor een papiertje. Wat moet ik ermee? Beseffen deze lieden wel wat zij hebben veroorzaakt? Straks worden de personen die in Suriname verblijven en hun rechten op gelden hebben opgebouwd en deze uit Nederland verkrijgen, gekortwiekt. En wat dan? Zullen de initiatiefnemers ze compenseren? Neen. Wat willen zij met deze weten bereiken? Suriname isoleren, gezinnen en families van elkaar scheiden? Dit is een utopie. Jammer maar het zij zo. Robbie Mohansingh

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.