PARAMARIBO, 4 apr – De voor Surinaamse begrippen lange werkdagen bij Iamgold worden tegen het licht gehouden. Het parlement stelt de werkdag van twaalf uren achtereen, aan de kaak. Bij de behandeling van de principeovereenkomsten over toekomstige mijnactiviteiten, zal daar aandacht aan worden besteed. Zowel in de coalitie als de oppositie zijn er bezwaren.

De lange werktijden zijn al enkele jaren een doorn in het oog van de vakbeweging. Maar ook in politieke krijgen wordt er over gemopperd. Volgens André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) zal worden voorgesteld de tijden naar Surinaamse maten om te buigen. Ook de praktijk bij Iamgold om werknemers twee weken lang binnen te houden, wordt in het parlement besproken. Misiekaba vindt dat gezinnen worden ontwricht als een ouder te lang weg blijft van huis.

De bespreking is met een dag uitgesteld. Coalitie en oppositie bereikten pas na uren debatteren overeenstemming over de spreektijden. De vergadering achter gesloten deuren kon ook niet op tijd begonnen. Er waren niet genoeg coalitieleden binnen voor het bereiken van quorum. De overeenkomsten zijn eind vorig jaar bereikt. Regering en coalitie verwachten een vlotte behandeling met uiteindelijk positief resultaat.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.