Wereldomroep neemt afscheid van Suriname en de Antillen

De Wereldomroep neemt op donderdag 27 september afscheid van Suriname en de Antillen. Zij doet dat met een allerlaatste live radioshow, waarin drie uur lang wordt teruggeblikt op de vele hoogtepunten van de afgelopen 65 jaar.

De eerste radio-uitzendingen voor wat toen nog De West werd genoemd, werden al in 1947 gemaakt door de Wereldomroep. Toen ging het er nog vooral om de toenmalige landgenoten overzee een beeld van Nederland te geven. De laatste decennia maakte de Wereldomroep dagelijks nieuws- en actualiteitenprogramma’s: Nieuwslijn Suriname en (voor de Antillen) Linea Recta en Aworaki (Papiaments).

Deze uitzendingen werden verspreid door de tientallen radiostations in Suriname en op de Antillen. De Caribische gebieden werden verder bediend via het internet; op de websites van de Wereldomroep was dagelijks het belangrijkste nieuws uit eigen land, uit Nederland en uit de rest van de wereld te lezen. Met die uitzendingen en websites vervulde de Wereldomroep bovendien een brugfunctie tussen de grote Surinaamse en Antilliaanse gemeenschappen hier en overzee.

In de drie uur durende show – die om 18.00 uur begint – zitten gesprekken over 65 jaar omroepgeschiedenis en over de journalistieke hoogtepunten (Status Aparte, de militaire periode in Suriname en de ontmanteling van de Nederlandse Antillen). Vanzelfsprekend is er ook (live-)muziek, verzorgd door Surinaamse en Antilliaanse muzikanten als Tania Kross, Bryan B. Zanylla Farell en Ziggy Ricarado. Ook cabaretière Paulette Smit treedt op.

De uitzending is in Nederland live te beluisteren via www.caribiana.nl of via www.wereldomroep.nl/suriname.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.