De Paramaribo Zoo viert traditiegetrouw op zondag 07 oktober 2012 Wereld Dierendag. Het thema dit jaar is: “ Broko a keti, lespeki ala meti” of  “Verbreek de ketenen, respecteer alle dieren”. Volgens Paramaribo Zoo – directeur John Altenberg houden nog te veel Surinamers hun huisdieren aan de ketting. Met dit thema hoopt de Paramaribo Zoo mensen ervan bewust te maken dat huisdieren in een vrije omgeving eropna gehouden moeten worden.

Altenberg vertelt dat ook dit jaar er een dierengezondheidcontest is. Het best verzorgde huisdier wordt verkozen tot winnaar. Personen die hun dieren willen laten meedoen, kunnen deze zondag vanaf 08.00 uur ’s morgens registreren. Op deze dag wordt ook de “Dierenvriend van het Jaar” bekendgemaakt. Volgens de Zoo – directeur woont en werkt de dierenvriend van dit jaar in het district Commewijne. De bedoeling is dat hij zijn award krijgt uit handen van First Lady Ingrid Bouterse – Waaldring. Voor het publiek zijn er ook diverse informatiestands om het educatieve karakter compleet te maken.

In Nickerie wordt Werelddierendag tegelijk gevierd, vanaf 09.00 uur ‘s morgens. De locatie in Nickerie is het Brasaplein tegenover het Commissariaat Nickerie aan de R.P. Bharosstraat. De organisatie van de viering te Nickerie is in handen van Natuurbeheer.

Widjai Ganesh

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.