PARAMARIBO, 19 okt – De Wereldbank is bereid Suriname te ondersteunen in zijn ontwikkeling. Dit zegt Francois Clotte, directeur voor het Caribisch gebied. De betrekkingen zijn recent weer aangehaald en dat moet leiden tot concrete acties. Via een Interim Strategy Note zal het Ontwikkelingsplan van de regering Bouterse ondersteund worden. De Centrale Bank van Suriname ziet de hernieuwde banden helemaal zitten.

“We zijn blij de relatie met de Wereldbank weer te hebben hervat”, zegt bankpresident Gilmore Hoefdraad tegenover de Ware Tijd. De resultaten moeten al binnenkort te merken zijn. Volgens de Intern Strategy Note is er voor de komende twee jaar werk aan de winkel. Dat is ook ongeveer de tijd die de regering rest. Suriname krijgt vooral steun op het gebied van institutionele versterking van het eigen financiële management.

Ook wordt geld vrijgemaakt voor het bevorderen van behoorlijk bestuur en het sociaal betrekken van achtergebleven groepen. Bevordering van meer variatie in de economie en economische groei behoren ook tot de doelen voor de korte termijn. Hoefdraad is vooral blij met de kennis over onder andere ontwikkeling, concurrentievermogen en financiële producten. Die kennis is belangrijk bij ondersteuning van Suriname’s nieuwe sociale en economische agenda.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.