Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Wereld mag humanitaire ramp Jemen niet zien van Facebook

De media hebben weinig aandacht voor de humanitaire ramp die zich in Jemen afspeelt. Sterker nog: wanneer gewone burgers daar aandacht voor vragen, bijvoorbeeld door beelden te tonen van de verschrikkingen aldaar, worden die door Facebook weggecensureerd.

Jemen wordt, met steun van landen als de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, al enkele jaren aangevallen door een coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië.

Beide landen besloten onlangs om, ondanks de moord op de journalist Jamal Khashoggi in de Saoedische ambassade, toch door te gaan met de miljardenverkoop van wapens aan de Saoedi’s.

Daarbij vallen niet alleen veel burgerslachtoffers die rechtstreeks worden aangevallen door de Saoedi’s. De toevoer van voedsel en medicijnen wordt ook geblokkeerd, waardoor volgens de VN een enorme hongersnood is ontstaan.

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties zegt dat in Jemen elke dag minstens 130 peuters en kleuters, jaarlijks 50.000 kinderen, sterven door extreme honger en ziekten.

Facebook verwijderde foto’s van uitgehongerde Jemenitische kinderen bij een artikel van de New York Times, omdat die strijdig zouden zijn met de richtlijnen van het bedrijf.

Een groot aantal personen die het artikel hadden gedeeld, merkten dat de foto’s waren verwijderd.

Na massaal protest, besloot Facebook de afbeeldingen toch toe te laten.

Foto: Twitter 

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.