Home » Surinaams nieuws » Welgedacht C verrast Jong Jivan Jotie

Welgedacht C verrast Jong Jivan Jotie

De Eersteklasse competitie van de Livorno Sportorganisatie (LSO) is meteen geopend met een verrassing. Promovendus Welgedacht C versloeg Jong Jivan Jotie daarbij met 1-0. Alemau Lamafoe scoorde in de 66ste minuut uit een volley zijn ploeg naar 1-0 . Dat bleek later het enig doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Beide ploegen hebben goed geinvesteerd voor het komend seizoen. De eerste helft was een aangelegenheid van Jong Jivan Jotie. Ze kreeg veel kansen, maar de paal en doelman Brayen Kastirie redden steeds. En als dat niet het geval was, haalde een speler van Welgedacht C de bal weg van de doellijn. In de tweede helft keerde het getij en nam Welgedacht C de initiatieven. Lamafoe nam hierbij het enig doelpunt voor zijn rekening.

De tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen ging tussen FC ADO en promovendus BKV. FC ADO was duidelijk de betere ploeg in deze wedstrijd en won met 3-0. De ruststand was 1-0, een doelpunt gescoord door Valentino Kiele. Hij versloeg de BKV-goalie Candy met een schuiver. Na 4 minuten spelen in de tweede helft schoot Johan Aroeman ADO naar 2-0. Van dichtbij de cornervlag krulde hij de bal in het doel. Good old Roel Kitaman kreeg heel veel kansen in deze wedstrijd om FC ADO op een hogere score te zetten, maar zijn pogingen gingen steeds naast. Toch kon Kitaman uit een rebound de 3-0 binnen tikken. Met nog 10 minuten te spelen liep hij een lelijke armfractuur op. Hij moest afgevoerd worden naar de Spoedeisende Hulp voor verdere medische behandeling. Aan Kitaman wordt spoedig herstel toegewenst.

Hindelaya won na een 1-0 achterstand bij rust, met 2-1 van AS Highwaystar. Anthony Sante (62) en Rishi Ramnarain (64) scoorden de goals van Hindelaya. Vredenburgstar begon het seizoen ook goed door Cruzeiro met 3-0 te verslaan. De ruststand was 0-0. Brian Brandveen, Jurgen Abisoina en Otmar Hardley scoorden de goals.