PARAMARIBO, 11 jul – De organisatoren van de eerstvolgende Carifesta hebben nog maar weinig tijd om een begroting op te stellen. Dit zegt Ivan Graanoogst, voorzitter van het Host Country Management comité. Als gastland van het Caribisch cultureel festival volgend jaar, heeft Suriname nog een heleboel te doen. De begroting moet binnen hooguit twee maanden af zijn.

Dat is ongeveer de tijd voordat de overheidsbegroting voor volgend jaar wordt ingediend. Carifesta zal betaald moeten worden uit de begroting van het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling. “Het betekent dat je binnen deze twee manden een voorstelling moet kunnen maken van wat het zal worden”, zegt Graanoogst. ‘Het’ is dan het festival waar ruim vijftiend honderd deelnemers voor verwacht worden. Die moeten geaccommodeerd worden.

Dat gaat geld kosten, evenals de rest van de organisatie. Graanoogst wil dat de organisatoren een zo deugdelijk mogelijk budget in elkaar zetten: “Voor mijn motivatie om het op de begroting (van het ministerie) te brengen.” Volgens Stanley Sidoel, topfunctionaris voor cultuur, wordt gedacht aan een artiestendorp. De organisatie van het festival moet ook via een nieuw concept. Dat hebben de leiders van de Caricom bedacht. Er moet vooral een link worden gelegd met ontwikkeling.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.