Het Korps Politie Suriname (KPS) laat weten, dat in verband met de 43e reguliere vergadering van Caricom staatshoofden en regeringsleiders, er een wegomlegging zal zijn in Paramaribo. Met verkeersborden zal het verkeer omgeleid worden. 

Er zullen in de periode van 2 tot en met 6 juli veel buitenlandse gasten in Suriname verblijven voor activiteiten in verband met de Caricom-top.

Christiaan Burleson, Hoofd van de Motor Surveillance Dienst (MSD) tevens inspecteur van politie 3e klasse, geeft aan dat de burger rekening zal moeten houden met de gewijzigde verkeerssituatie tijdens deze bijeenkomst. De MSD zal het verkeer gedurende deze drukke periode in goede banen te leiden. 

In verband met de opening van de Caricom-top op zondag 3 juli in het Assuria High Rise gebouw aan de Recolaan in Paramaribo zal de volgende veiligheidszone c.q. wegafsluiting worden ingesteld:

-J. Lachmonstraat/zandweg naast SLM

-Recolaan/zandweg naast SLM

-Jourilaan/zandweg naast SLM

-J. Lachmonstraat tussen poort ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme en Assuria

-De noordelijke rijbaan van de J.Lachmonstraat vanuit de rotonde

Er zal ook in de directe omgeving van Royal Torarica en Hotel Torarica, waar de meeste VIP-gasten zullen verblijven, een veiligheidszone worden ingesteld met de navolgende wegomleggingen:

– Mr. Rietberglaan/Sommelsdijckstraat

– Kleine Waterstraat/Van Roseveltkade of tot de H. Arronstraat/Grote Combeweg

Er kan ook mogelijk nog uitbreiding van de wegafsluiting plaatsvinden tussen de Hofstede Crullaan/Cornelis Jongbawstraat en de Wilhelminastraat/President Da Costalaan. 

Door de politie wordt op weggebruikers het beroep gedaan rekening te houden met de in te stellen verkeersomleidingen en de aanwijzingen van de politie ter plaatse stipt op te volgen.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.