PARAMARIBO, 7 jun – Voor de tweede keer in korte tijd is een journaliste met de dood bedreigd. Volgens de Times of Suriname was deze keer Joyce Abdoellakhan van Radio Sangeet Mala aan de beurt. Tijdens haar live opbelprogramma ging ene Dave verbaal tekeer. Er is intussen aangifte gedaan bij de politie. Die heeft om de bandopname gevraagd van het programma Op weg naar een Beter Suriname.

Daarin beloofde Dave onomwonden wat de journaliste te wachten staat: “Het gelul begint nu te veel te worden. Huurmoordenaars moeten op je afgestuurd worden om je neer te knallen.” Abdoellakhan laat zich niet afschrikken. Haar kritisch programma gaat gewoon door. Onlangs werd de uitzending opgeschort. De leiding van Sangeet Mala wilde het programma ‘evalueren.’ Er zou ‘te veel’ kritiek zijn op de regering. Abdoellakhan ontkent dit.

Op weg naar een Beter Suriname is immers een open programma. Ook journaliste Gail Eyk van Apintie Televisie moest het niet zo lang geleden ontgelden. Via haar cameraman kreeg ze de boodschap dat ze moest ’ophouden.’ Gebeurde dit niet dan wachtte haar de dood. “Het lijkt de spuigaten uit te lopen. Dit is gewoon te gek voor woorden en mag nooit goed gesproken of geaccepteerd worden”, zegt Wilgo Valies van het comité Behoud Democratische Rechtsstaat Suriname.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.