Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘We moeten hier gezamenlijk uit komen’

‘We moeten hier gezamenlijk uit komen’

PARAMARIBO — “Het land verkeert in een moeilijke periode, maar we moeten hier gezamenlijk uit kunnen komen.” Dat is de hoop van voormalig staatshoofd Jules Wijdenbosch (1996-2000). Hij werd woensdag samen met oud-regeringsleider Ramsewak Shankar (1988-1990) ontvangen door president Chandrikapersad Santokhi, die voorgesprekken voert in aanloop naar de nationale dialoog.

De Communicatiedienst Suriname schrijft woensdagavond in een persbericht dat beide ex-staatshoofden tevreden terugblikken op de ontmoeting met Santokhi. Volgens hen zijn de aspecten die zijn besproken zeer belangrijk voor de toekomst en de ontwikkeling van het land. Wijdenbosch gaf zelfs aan dat het niet bij deze ontmoeting zal blijven.

“Ik blijf erbij dat de politieke leiders moeten erkennen dat wij allemaal eerst Surinamers zijn en daarna leider van een politieke partij”

Jules Wijdenbosch

Hij liet doorschemeren dat er meer is gesproken over de organisatie rond de nationale dialoog en de aspecten die van belang zullen zijn. Ook kwamen er vertrouwelijke zaken aan de orde. Hoewel het in zijn termijn anders was, is hij, schrijft CDS, ervan overtuigd dat hij, door zijn eigen ervaring te delen met Santokhi, een redelijke bijdrage heeft kunnen leveren om tot oplossingen te komen.

Tijdens de nationale dialoog zal er als Surinamer inhoud moeten worden gegeven aan deze zaak. “Ik blijf erbij dat de politieke leiders moeten erkennen dat wij allemaal eerst Surinamers zijn en daarna leider van een politieke partij”, wordt Wijdenbosch geciteerd door de CDS. Alle politieke verschillen moeten aan een kant wordt gezet, waarna er moet worden gekeken hoe de bijdrage te kunnen leveren aan een positieve ontwikkeling van Suriname.

Wijdenbosch, die het aan Santokhi overlaat wat te doen met de aangedragen ideeën en voorstellen, benadrukte te allen tijde bereid te zijn een bijdrage te leveren, zolang het om Suriname gaat. Shankar, die het gesprek als “zeer positief en bevredigend” beschreef, hoopt volgens de CDS ook een bijdrage te hebben geleverd met zijn inzichten.