Home » Surinaams nieuws » WBC uitgeschakeld voor semikampioenschap

WBC uitgeschakeld voor semikampioenschap

Woensdagavond werd de inhaalwedstrijd gespeeld tussen Robinhood en WBC in de SVB Hoofdklasse. De laatstgenoemde moest deze wedstrijd winnen om een kans te maken voor het semikampioenschap. De ploeg van Eugene Verwey begon heel goed aan deze wedstrijd en zette Robinhood onder heel veel druk. Robinhood kon gewoon niet om met de druk, waardoor Vernon Etnel een speler van WBC in het beruchte zone eruit haalde. Arbiter Antolo Pinas had geen keus, en wees resoluut naar de witte stip. Marlon Felter die plaatsnam achter de penaltystip, gaf Ronny Aloema geen schijn van kans en bracht WBC op een verdiende 1-0 voorsprong. Hierna zakte WBC iets terug, waardoor Robinhood in zijn spel kon komen en gevaarlijker werd. En in de 33ste minuut deed Giovanni Waal altijd wat hij doet en dat is scoren en bracht de stand op 1-1. Dit werd tevens de ruststand.

In de tweede helft begon WBC weer druk te zetten op het doel van Aloema en dit keer was het Fabian van Dijk die in de 59ste minuut 2-1 binnen schoot voor WBC. In de 76ste minuut probeerde Ferdinand Jap a Joe van WBC heel veel te doen met bal, hierdoor leed hij balverlies. Waal onderschepte de bal van Jap a Joe en verschalkte doelman Soeradjkoemar Somai en bracht de stand naar 2-2.

WBC die in zijn achterhoofd wist dat alleen een overwinning kans zal geven voor het semi- kampioenschap, opende een fel offensief. En niemand minder dan Sergio Aroepa scoorde in de 85ste minuut de 3-2 voor WBC. Iedereen dacht dat Robinhood zijn vijfde verliespartij zou lijden. Vishaal Kanhai die ingevallen was voor Robinhood, dacht er anders erover. Want de voorgetrokken bal, die voor Kanhai bestemd was, werd achter Somai geplaatst door zijn eigen speler. Aroepa die in de 85ste minuut nog de held was, veranderde in de 88ste in het zwarte schaap, want hij werkte de bal achter zijn eigen doelman, 3-3. In deze stand kwam er geen verandering meer.

Door deze uitslag zal de strijd voor het semi ampioenschap gaan tussen Leo Victor en IMT. Leo Victor speelt zijn laatste wedstrijd tegen WBC, terwijl IMT het opneemt tegen Robinhood.