In gesprek met de districtscommissaris van het district Nickerie Senrita Gobardhan werd, naar aanleiding van recente berichtgeving over de geste van het SWM in Nickerie, werd haar mening gevraagd over de recente ontwikkelingen in het ressort Henar ten aanzien van het waterprobleem daar.

Watervoorziening garanderen

De SWM bood het district een monument aan ter herdenking van het 64-jarig bestaan van het water staatsbedrijf en er werd ook een bedrag in de vorm van een wateraansluiting van SRD 6.181.51 door de SWM voor een toiletgroep gedoneerd. De bewoners van Nieuw Nickerie zijn blij met dit initiatief, maar hadden natuurlijk ook hun vragen omtrent het waterprobleem te Henar, waar bewoners alleen water ontvangen via grote tanks. Hierover sprak de redactie van Dagblad Suriname met de Senrita Gobardhan.

Zijn de bewoners van Henar geholpen?

Gobardhan geeft tegen Dagblad Suriname te kennen, dat de nodige materialen om het project – het boren van twee waterbronnen – uit te voeren al in het land zijn. Er is dus  nog geen start gemaakt met het project volgens haar. In eerdere berichtgeving is aangehaald dat het de bedoeling was om aan het eind van het jaar het project afgerond te hebben. Dat gaat waarschijnlijk niet lukken.

Al boorwerkzaamheden precies een jaar terug gestart….

Overigens, precies een jaar geleden begon in opdracht van de regering het bedrijf Kuldipsingh met het boren van nieuwe waterbronnen voor het ressort Henarpolder in het district Nickerie. Voor aanvang van de werkzaamheden waren toen de Drilling Operations Manager Carlos Kathusing en de Rig coördinator Satish Chitan bij Senrita Gobardhan op bezoek geweest. Daarna werd de kick-off gegeven voor de drilling werkzaamheden van alvast een eerste nieuwe waterbron met een diepte van 300 meter.

De districtscommissaris gaf toen ceremonieel het startsein in bijzijn van vertegenwoordigers van zowel het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen(NH) en die van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM). De boorwerkzaamheden aan de eerste bron zouden in totaal drie weken duren, waarbij er 1×24 uur per dag geboord zou worden. Het bedrijf heeft als opdracht het aanboren van een drietal waterbronnen voor het ressort Henarpolder.

Of al die boorwerkzaamheden vandaag de dag zijn afgerond is niet bekend.

GW

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.