Surinaamse leraren

Surinaamse leraren

Waterkant meldt dat een groep van Surinaamse leraren bewust slecht onderwijs geeft. Het gaat met name om het onderwijs op middelbare scholen. Door het geven van slecht onderwijs kunnen de leraren extra bijklussen door bijles te geven. De leraren zorgen ervoor dat de lessen op school zo min mogelijk inhoud hebben. Hierdoor hebben veel kinderen bijles nodig. Deze bijlessen worden gegeven in de vrije tijd bij de docenten thuis.

Volgens de Times of Suriname verdient een Surinaamse leraar per lesmiddag ongeveer 150 Surinaamse dollar. Voor de leraren is dit een extraatje. De vakken waarbij deze praktijken plaatsvinden zijn de exacte vakken, zoals wiskunde, economie en natuurkunde.

Volgens parlementariër Amzad Abdoel (zelf ook leraar) worden studenten gedwongen om de extra lessen te volgen, wegens de gebrekkige werkzaamheden van de docenten op school. Amzad Abdoel meldt dat er thuis bij de leraren halve scholen te vinden zijn. “Er worden tientallen studenten per dag ontvangen en grof geld verdiend.” De parlementariër geeft aan dat dit onderwerp aangekaart zal worden voor een debat.