Oud-minister Celsius Waterberg

door Robin Rosario

PARAMARIBO – Oud-minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid zei vanmorgen in ABC Actueel verbaasd te zijn dat het salaris van de nieuwe directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) SRD. 60.000,00 per maand zal bedragen. Hij vertelt bang te zijn dat elke nieuwe directeur voor een ziekenhuis met gelijke eisen zal komen bij zijn of haar aanstelling. Waterberg deelt mee, dat er nog nooit eerder zo’n salaris is betaald aan een directeur van een ziekenhuis.

Hij geeft aan dat de onderhandelingen met een kandidaat-directeur gehouden worden tussen de Raad van Commissarissen van het ziekenhuis (in deze AZP) en de kandidaat. Daarna worden de bevindingen gestuurd naar de minister van Volksgezondheid die zaken verder doorgeleid naar de Raad van Minister.

Nadat de RVM het voorstel heeft goedgekeurd wordt deze naar de president gestuurd voor de allerlaatste goedkeuring. Waterberg zegt wel de eisen van de nieuwe AZP-directeur niet te kennen. Ook de bond bij deze ziekeninrichting heeft haar beklag hierover gedaan.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.