Als we de periode na de training indelen, dan komen we uit bij de volgende verdeling:

30 minuten na de training
2 uur na de training
4 uur na de training

Zoals gezegd dien je binnen de 30 minuten na de training je lichaam te voorzien van snelle koolhydraten. Dit kan in de vorm van bananen, rozijnen, peren, bessen, pasta, zoete aardappel, witte rijst of dextrose. Zorg er ook voor dat je meteen een bron van eiwitten inneemt. Deze worden direct meegenomen met de glucogeen naar de cellen in de spieren:

De periode van 2 uur na de training neem je een gevarieerdere maaltijd waar je eveneens voldoende eiwitten en koolhydraten combineert, maar in dit geval voeg je hier onverzadigde vetten aan toe. Vetten zijn de bouwstoffen van testosteron, het belangrijkste hormoon voor het aanmaken van spiercellen.

De voeding in de periode van 4 uur na de training is afhankelijk van het moment wanneer je hebt getraind. Indien je in de avond hebt getraind is het inmiddels bedtijd en dien je een caseine shake te nemen voor het slapen gaan. Caseine is een vorm van proteine, dat langzamer wordt opgenomen door het lichaam waardoor het de hele nacht het lichaam voorziet van de juiste bouwstoffen.

Indien je in de ochtend hebt getraind is het bijna tijd voor het middag- of avondeten. Dit dient een uitgebalanceerde maaltijd te zijn met voldoende koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten.(fitsociety.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.