De minister van Buitenlandse Zaken (Buza), Yldiz Pollack-Beighle, heeft het benoemingsbrevet voor honorair consulvan Finland in Suriname aan Warsha Torilal-Sardjoe overhandigd.

Dit heeft volgens Buza plaatsgevonden in het kader van het uitdiepen en versterken van de bilaterale relaties met de bevriende landen.

Torilal-Sardjoe volgt haar vader Dilipkumar Sardjoe, die sinds 2012 deze functie heeft gedragen, op.

Tijdens het kennismakingsbezoek heeft de minister de hoop uitgesproken dat de nieuw aangestelde honorair consul van Finland zal voortborduren op de reeds bestaande, goede relaties zoals ontwikkeld door de voormalige honorair consul en verdere diepgang zal geven aan de samenwerkingsrelatie tussen Suriname en Finland als gelijkgerichte partners om mee samen te werken, zowel bilateraal, regionaal als multilateraal. In dit kader zijn enkele samenwerkingsgebieden genoemd: klimaatverandering, bosbouw, handel en toerisme.

Een honorair consul wordt door de bilaterale partner geĆÆdentificeerd en functioneert binnen het raamwerk van de Conventie van Wenen voor Consulaire Betrekkingen.

Honorair consuls kunnen een belangrijke bijdrage leveren in de ontwikkeling van samenwerkingsrelaties tussen landen met name bij de implementatie van de nationale ontwikkelingsdoelen op economisch (investeerders aantrekken), wetenschappelijke, cultureel en toeristisch gebied.

Het bericht Warsha Torilal-Sardjoe honorair consul van Finland in Suriname verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.