Eind 2014 vertrekken de meeste Amerikaanse en NAVO troepen uit Afghanistan: Amerika heeft de strijd tegen de Taliban verloren. SmackDown! Waarvoor zoveel geld verspild en zoveel levens opgeofferd? Ik ben blij dat Amerika zich terugtrekt. Laten de moslimlanden (en de rebellen in Syrië) hun eigen boontjes doppen. Daarvoor hebben ze de OIC (Organization of Islamic Cooperation). Als Amerika hun helpt of niet helpt, in beide gevallen worden ze boos.

Als gevolg van de aanslagen op de Twin Towers op 11 september 2001, gingen de VS en Engeland onder het motto van ‘War on Terror’ in oktober 2001 over tot oorlog in Afghanistan om Al-Qaidah uit te schakelen en democratiseringsproces op gang te brengen. Wat de VS misschien zich een blitzkrieg had gewaand, is inmiddels 13 jaar geworden. Osama bin Laden is weliswaar geëlimineerd, maar zijn ideologie is nog steeds springlevend en in opmars.

Afghanistan is een ‘begraafplaats’ geweest voor mogendheden die haar in het verleden wilden bezetten of bezet hadden gehouden, bijvoorbeeld de Perzen, Grieken, Mongolen, Indiërs en Engelsen. De voormalige Sovjet-Unie had 10 jaar lang (1979-1989) daar flink huis gehouden om de bevolking het communisme op te leggen. Resultaat, het Rode Leger moest in het stof bijten en is de Sovjet-Unie uiteengevallen.

R.I.P.- Amerika.

Noot: de kop van dit artikel ‘War is Raw’ is het omgekeerde van RAW is WAR (van het entertainmentprogramma WWF / WrestleMania).

War is Raw – Oorlog is Hel.

Ahmad Jhawnie

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.