Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Wacht niet op late instructies van blunderende WHO, zeggen experts

Wacht niet op late instructies van blunderende WHO, zeggen experts

GFC  NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE– Steeds meer internationale deskundigen wijzen autoriteiten in verschillende landen erop, niet langer meer te wachten op de extreem trage instructies van de WHO omdat dit nodeloos veel mensenlevens kan kosten. Maak de ramen open van zaken/kantoren waar meerdere mensen komen, is het dringend advies.

Ze verwijten de organisatie ervan hemeltergend traag te zijn met het propageren van de nieuwste inzichten over besmettingen met het coronavirus en dat zou nodeloos nog meer personen het leven kunnen kosten. Zo duurde het maanden voordat de WHO toegaf dat het dragen van mondmaskers zorgt voor minder coronabesmettingen.

Tot voor kort weigerde de WHO en ook het Nederlandse RIVM het gebruik van mondmaskers actief te stimuleren. Het gebruik van maskers werd integendeel afgeraden, want het zou juist zorgen voor meer infecties. Achteraf blijkt dat de zoveelste grote blunder die voor veel extra doden heeft gezorgd, zeggen experts.

De WHO blunderde vaker! In het begin van de coronapandemie werd gesteld dat besmettingen met het coronavirus van mens op mens niet mogelijk was. Intussen zijn er wereldwijd al meer dan 11 miljoen mensen besmet geraakt met het virus, waarvan meer dan een half miljoen zijn overleden.

Ook blijkt nu dat de gezondheidsorganisaties wederom enorm hebben geblunderd. Nu pas wordt schoorvoetend toegegeven dat besmettingen ook veelal door de lucht plaatsvinden door microdruppels/aerosols.

Ondanks deskundigen zoals de Nederlandse sociaal geograaf Maurice de Hond, de Duitse professor Dr. Cristian Drosten en andere experts al maanden ten overvloede op deze belangrijke besmettingsroute wijzen. Ook GFC Nieuws berichtte sinds maart regelmatig hierover.

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols/microdruppeltjes vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht blijven zweven.

In drukbezochte ruimtes die niet goed geventileerd zijn, zoals geaircondioneerde winkels/kantoren, lopen mensen een groot risico om besmet te raken, ook al houden ze 2 meter of meer afstand van elkaar.

Het advies is om alleen winkels, kantoren of andere plekken binnen te gaan waar de ramen en/of deuren open staan. Door voldoende te ventileren- de ramen en/of deuren moeten open- zijn de microdruppels snel opgelost en vormen geen groot gevaar meer, stellen onderzoekers.

Een andere optie is om airco’s te voorzien van speciale filters die virussen kunnen opvangen, zoals HEPA- filters in vliegtuigen.

Een Amerikaanse professor die gespecialiseerd is in virusbesmettingen zegt dinsdag aan CBS nieuws dat de WHO informatie geeft aan de wereldgemeenschap die gedestilleerd is uit onderzoek uit 1930 tot 1950.

Het bericht Wacht niet op late instructies van blunderende WHO, zeggen experts verscheen eerst op GFC Nieuws.