GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE-  Houdt de ramen open want veel besmettingen met het coronavirus gaan door de lucht, ook al wordt er 2 meter of zelfs 5 meter afstand gehouden en worden handen regelmatig ontsmet.

Al maanden laten honderden topexperts uit tientallen landen weten dat de meeste besmettingen plaatsvinden door microdruppels/aerosolen in niet goed geventileerde binnenruimtes zoals kantoren, restaurants, slagerijen, winkels en dergelijken. “De ramen moeten open voor betere ventilatie”, waarschuwen ze wederom.

Door ramen open te houden, dus bij beter ventileren, kunnen veel besmettingen worden voorkomen. Ook de airco’s moeten beter afgesteld worden, de lucht moet niet recirculeren. Er moet verse lucht van buiten worden aangevoerd. GFC Nieuws berichtte al sinds begin maart talrijke keren uitgebreid hierover. Zie ook link> the-coronavirus-is-airborne

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols/microdruppeltjes vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht blijven zweven en zich vervolgens vele meters verder kunnen verplaatsen. Een afstand van 2 meter bewaren is in deze gevallen dus niet afdoende! De aerosols dringen diep de longen binnen waar het coronavirus zich sneller en makkelijker kan vast nestelen.

Deze besmettingsroute zorgt voor veel heftigere klachten, laten steeds meer topexperts weten.

Deskundigen wijzen erop niet langer te wachten op de extreem trage instructies van de WHO en het RIVM.

Ze verwijten deze twee organisaties ervan koppig en traag te zijn. Ze doen er maanden over de nieuwste inzichten toe te passen en dat kost nodeloos mensenlevens, zeggen de experts.

Zo duurde het maanden voordat de WHO toegaf dat het dragen van mondkapjes zorgt voor minder coronabesmettingen. Ook nu duurt het al maanden voordat ze officieel toegeven dat mensen besmet raken door het inademen van aerosolen. Het advies is: beter ventileren, de ramen van gesloten ruimtes moeten open!

Het bericht Waarschuwing: houdt ramen open want besmetting met coronavirus gaat vooral door de lucht verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.