Ik vraag mij in gemoede af waarom de parlementaire oppositie kort voor het stemmen over een bepaald onderwerp de zaal verlaat. Volgens haar zeggen is dat uit protest. Goed, maar weglopen zegt niet dat je tegen de motie, wet of begroting bent. Stem tegen, dan kent iedereen je standpunt.

De oppositie is vrijdagavond kort voor de stemming voor het goedkeuren van een suppletoire begroting voor 13 ministeries de zaal uitgelopen. Carl Breeveld van DOE is blijven zitten en heeft tegengestemd. Daar heb ik wel respect voor. Maar weglopen en in de media je beklag doen, is geen politiekwaardig voorbeeld, ook al heb je geen antwoord gekregen op je vragen. Ook al was de gehele oppositie weggelopen, zou deze suppletoire begroting zijn aangenomen, want de coalitie had 27 personen in de zaal.

Wet Ede

In de rubrieken ‘Ingezonden/ Aangeboden’ stelt GFC een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.