Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Waarom brood besmeren belangrijk is

Waarom brood besmeren belangrijk is

Om voldoende vitamine A en D binnen te krijgen, heeft iedereen een bepaalde hoeveelheid halvarine, margarine en/of bak- en braadproducten nodig.

Het blijkt dat de aanbevolen hoeveelheden vitamine A en D moeilijk te halen zijn als je geen halvarine of margarine op je brood smeert. Daarom wordt geadviseerd door voedingsdeskundigen om het brood te besmeren met halvarine of margarine.

Halvarine wordt gemaakt van met name plantaardige oliën en vetten en water. Aan halvarine worden vitamines A, D en E toegevoegd. Ook aan margarine en bak- en braadproducten worden deze vitamines toegevoegd.

Is roomboter eigenlijk een goed alternatief?

Roomboter bevat veel verzadigd vet. Verzadigd vet verhoogt het slechte cholesterol in je bloed, wat de kans op hart- en vaatziektes vergroot. Bovendien bevat roomboter veel minder vitamine D dan halvarine.