Als ik het artikel op GFC “Ik heb slapeloze nachten, ga kapot want de overheid betaalt niet” over betreffende ondernemer analyseer,  speelt er heel wat tussen hem en de overheid. Het is immers mogelijk om beslag te leggen op de tegoeden van de Surinaamse bank. Ondernemers kunnen zich bundelen in een Stichting en advocaten inhuren hiervoor. Naar mijn mening kan het niet zo zijn dat iemand een dienst verleent en dat uitbetaling uitblijft.

Maar, dit is belangrijk. Hoe komt betreffende ondernemer aan percelen en zijn er officiële contracten afgesloten? Of is er onderhands werk gegund? Als dit het geval is, dan is het inderdaad verstandig om anoniem te blijven en andere wegen te bewandelen om het geld te incasseren.

Het tegoed bedrag is ook extreem hoog, SRD 5 miljoen. Welke werkzaamheden zijn dan uitgevoerd? Is dit een opeenstapeling van uitgevoerde werkzaamheden of van verschillende werkzaamheden? In het laatste geval is dit dan ook een probleem dat al langer afspeelt.

Maar desalniettemin moet volgens mij de president ingrijpen. Het kan toch niet zo zijn dat buitenlandse ondernemers tijdig worden betaald en Surinaamse bedrijven niet worden betaald.

Robbie Mohansingh

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.