door Robin Rosario

PARAMARIBO – De Vereniging van Verkeersslachtoffers (VVV) juicht het initiatief van minister Edward Belfort van Justitie en Politie toe die het voorstel deed om een bepaald percentage van de verkeersboete te geven aan deze slachtoffers. Volgens voorzitter Ingrid Andries zijn er zeker 50 personen die door verkeersongevallen aan het bed zijn gekluisterd en financiële hulp nodig hebben.

Met het geld dat de VVV eventueel krijgt, zal de organisatie Pampers voor volwassenen kopen, katheters aanschaffen en zorgen voor hygiënische behandeling van deze slachtoffers. Anne Kitaman bestuurslid van de VVV zegt desgevraagd aan GFC Nieuws dat ook de nabestaanden van verkeersdoden in aanmerking moeten komen omdat de familie vaak genoeg geen geld heeft om een grafsteen te laten maken voor hun dierbare die door een verkeersongeval om het leven is gekomen.

Zij wordt in deze ondersteund door Carmen Pinas. Beide moeders hebben een zoon verloren in het verkeer. Het toeval wil dat die beide verkeersongevallen met dodelijke afloop plaatsvonden op de kruising van de Fred Derbystraat en de Keizerstraat. Andries benadrukt dat er nog steeds automobilisten zijn die geen rekening houden met andere verkeersgebruikers en à la dol rijden.

Het is triest om te constateren dat er in de afgelopen acht maanden en de eerste tien dagen van de negende maand al 54 dode verkeersslachtoffers zijn. De VVV vraagt verkeersslachtoffers om zich bij de organisatie te registreren zodat zij extra hulp kunnen krijgen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.