VU-student onderzoekt waarom Hindoestanen op de PVV stemmen

Strengere migratiewetgeving is een belangrijk punt voor de Partij voor de Vrijheid (PVV). Toch stemden relatief veel Nederlandse Hindoestaanse Surinamers in 2010 op de PVV. VU-student Social Research Shashi Roopram onderzocht dit fenomeen en vond drie mogelijke verklaringen.

Vandaag, donderdag 30 augustus presenteert hij zijn onderzoek tijdens de KIESkleurig Conferentie 2012 in de Bibliotheek in Den Haag. VU-wetenschappers van Kieskompas spreken dan over de rol van etnische kiezers in de komende Tweede Kamerverkiezingen. Daarna gaan enkele kandidaat-Kamerleden met elkaar in discussie.

Tijdens de conferentie gaan politici zoals Tofik Dibi (GroenLinks), Tanja Jadnanansing (PvdA), Sadet Karabulut (SP) en wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam met elkaar en met het publiek in discussie over deze en meer onderwerpen. Daarnaast vindt er een tweede paneldiscussie plaats met onder andere Andree van Es (wethouder van Amsterdam) en Kirty Matabadal (VN Jongerenvertegenwoordiger) over het onderwerp jongeren en (wereld)politiek.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.