PARAMARIBO, 22 jun – De Amerikaanse regering wil een zo modern en voordelig mogelijk luchtvaartverdrag met Suriname. Dit zegt de Amerikaanse ambassadeur, John Nay. De twee landen zijn in principe een nieuw verdrag aangegaan. Het is een “raamwerk voor een open luchtruim”, zegt Nay. Als het ooit wordt goedgekeurd, kan de oude overeenkomst met Nederland naar het archief.

Die overeenkomst dateert nog van 1957. Toen was Suriname nog een kolonie. “Het was hoog tijd om te moderniseren. We zijn regel voor regel nagegaan om te zien of er sprake is van wederzijds belang”, zegt Nay. Delegaties van beide landen hebben de kopen bij elkaar gestoken de afgelopen dagen. De overeenkomst moet nog naar regering en parlement. “We hopen dat het de luchtvaart en het toerisme ten goede komt”, aldus Nay.

Ook aan Surinaamse zijde overheerst het optimisme. “Het voordeel is dat je makkelijker investeerders kan aantrekken en het vrachttransport kan verruimen”, zegt Thelma Douglas – Pinas, topfunctionaris op het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme. Ze ziet de luchtvaart in Suriname een uiteindelijk een grotere vlucht nemen. Met de overeenkomst wordt de kans op concurrentie immers groter.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.