PARAMARIBO, 23 jun – Washington is maar niet content te krijgen met de aanpak van mensenhandel in Suriname. Het land leent zich nog immer als doorvoerhaven en eindbestemming van slachtoffers van seksuele slavernij en dwangarbeid. Paramaribo doet wel zijn best, maar dat is niet genoeg.

“De regering heeft het afgelopen jaar niet kunnen aantonen dat de inspanningen zijn toegenomen om mensensmokkel aan te pakken”, staat in het Trafficking in Persons Report 2012. De non-performance is goed genoeg voor een degradatie op de Amerikaanse lijst voor mensenhandel. Van de Tier 2-list gaat Suriname voor straf naar de Tier 2 Watch List. Het is de op één na slechtste categorie en komt op een strengere controle neer het komend jaar. Volgens Washington is dit verdiend.

Suriname maakt niet bepaald de indruk veel te ondernemen tegen de mensenhandel. Die tiert dus nog immer welig. Zowel Surinaamse als buitenlandse mannen, vrouwen en kinderen zouden seksueel worden uitgebuit. Vrouwen en meisjes uit Suriname, Guyana, Brazilië en de Dominicaanse Republiek worden gelokt en misleid. De dwangarbeid geldt vooral kinderen. Die worden onder meer ingezet in de goudvelden.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.