Vrouwen vinden mannen met een halfgesloten blik, de zogenaamde ’slaapkamerogen’, niet sexy maar onbetrouwbaar. Dat blijkt uit een nieuw Amerikaans onderzoek.

Sterren als George Clooney en Antonio Banderas mogen dan bekend zijn om hun sexy ’slaapkamerogen’, in de praktijk geven zowel mannen als vrouwen toch de voorkeur aan mannen met een open blik.

Wetenschappers van de University of Michigan lieten aan 400 mannelijke en vrouwelijke proefpersonen twee bijna identieke foto’s van enkele mannen zien. Op een foto hadden de mannen een halfopen blik, terwijl ze op de andere hun ogen helemaal open hielden.

De vrouwelijke proefpersonen moesten de mannen beoordelen op hun aantrekkelijkheid. Daarnaast moesten ze zeggen wie van de twee een goede vader zou zijn voor hun kind en met wie ze hun zus op reis zouden laten te gaan.

Aan de mannelijke proefpersonen werd die laatste vraag ook gesteld. Ook moesten ze aangeven of ze zaken zouden willen doen met de mannen op de foto.

Uit de resultaten blijkt dat de vrouwen de man met de open blik het aantrekkelijkst vinden. De meerderheid geeft aan dat ze een relatie met hem zouden aangaan en 71 procent wil zelfs met hem trouwen.

De mannen willen de man met de open blik graag als collega of buurman. Zowel de mannen als de vrouwen hebben meer vertrouwen in de man met de open blik als reisgezel van hun zus.

Volgens de wetenschappers zorgen grotere ogen ervoor dat mannen er naïever en kwetsbaarder uitzien. Mannen met halfgesloten ogen zien er daarentegen onbetrouwbaar en onoprecht uit.

“Met een blik wordt erg veel uitgedrukt”, zegt onderzoeker Daniel Kruger in de Daily Mail. “Hoewel veel mensen denken dat je er met halfgesloten ogen sexy uitziet, is dat dus niet altijd waar.”

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.