Ruim 10 procent van de stellen maakt ruzie over wie er aan welke kant van het bed slaapt. Meestal winnen de vrouwen deze strijd.

Dit blijkt uit een onderzoek van een hotelketen onder 2.000 Britse volwassenen.

Ondanks het feit dat vrouwen vaak de uiteindelijke beslissing maken, is een op de twintig mannen niet gelukkig met de kant waaraan zij slapen, zo meldt Daily Mail. Al slaapt 80 procent van alle ondervraagden al aan een bepaalde kant sinds de start van hun huidige relatie. Ruim een vijfde sliep aan een andere kant toen ze nog met hun ex waren.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat Britse voorkeuren bijna gelijk verdeeld zijn: 51 procent heeft een voorkeur voor de linkerzijde, 49 procent voor de rechterzijde. Het grootste deel van de mensen houdt hier jarenlang aan vast.

Het meest voorkomende discussiepunt is wie er het dichtst bij de deur zou moeten slapen. Dit vanwege eventuele indringers of kinderen die ’s nachts binnen komen wandelen. Een ander punt is vaak dat een van de twee liever niet bij de verwarming wil slapen.

5 procent van de Britten koos hun kant van het bed doordat ze dan het beste zicht hebben op de televisie. Andere factoren waren geluiden van buiten, huilende baby’s en meer ruimte aan een bepaalde kant. Een opmerkelijk feit is dat 18 procent graag dichtbij het nachtkastje met hun persoonlijke items wil slapen.

De helft van de mensen slaapt slechter als ze niet aan ‘hun kant’ van het bed liggen. Clair Haigh van de hotelketen licht dit toe: “Iedereen heeft zijn eigen voorkeur als het aankomt op slaapgewoontes, maar de kant waaraan je slaapt schijnt fundamenteel te zijn voor een goede nachtrust.”

Volgens Haigh kan het bovendien vreemd voelen om aan een andere kant te slapen dan je gewend bent: 50 procent vindt de ‘andere kant’ niet comfortabel. Toch wisselt 15 procent van de Britten zo nu en dan van kant om alles wat spannender te maken.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.