Als vrouwen een baby horen lachen, dan verschijnt er al snel een glimlach op hun eigen gezicht. Niet verwonderlijk dus dat het gelach bestempeld wordt als één van de mooiste geluiden. Andere geluiden waar vrouwen vrolijk van worden zijn: de golven van de zee, regen op het raam en het kraken van sneeuw onder onze voeten.

Volgens Female First kunnen vrouwen vooral natuurgeluiden waarderen, want ook tsjirpende vogels, het rommelen van de donder en de wind die door de bladeren waait, komen voor in de top 20 van favoriete geluiden.

Uit Brits onderzoek uitgevoerd door het Drayton Manor Theme Park bleek dat er ook heel wat van die favoriete geluiden te maken hebben met eten of drinken. Zo zijn vrouwen bijvoorbeeld verzot op het sissen van spek op het vuur en het inschenken van wijn.

Daarnaast hebben vrouwen ook een voorliefde voor menselijke geluiden. Naast het gelach van een baby, kan ook het lachen van andere mensen vrouwen bekoren. En als iemand piano speelt of zingt, dan spitsen ze zeker hun oren.

Drie op de vier ondervraagden waren er dan ook van overtuigd dat geluiden cruciaal zijn om een bepaalde sfeer of spanning te creëren.

Helen Pawley van Drayton Manor: ‘We verliezen onszelf vaak in het dagelijkse leven, waardoor we de kleine dingen niet meer appreciëren. Daarom is het goed om te zien dat we toch nog kunnen genieten van bepaalde geluiden. Die zijn vaak niet alleen mooi op zichzelf, maar roepen herinneringen op aan een mooie tijd of laten weten dat er iets moois op komst is.’

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.