Bijna een kwart van de vrouwen gooit wel eens stiekem een kledingstuk van haar man weg. Dat blijkt uit een Engels onderzoek.

Het gaat daarbij vooral om strakke zwembroeken, skinny en verwassen spijkerbroeken en te hoog getailleerde broeken, zo schrijft de Daily Mail. Maar ook sokken in sandalen zien vrouwen het liefst verdwijnen.

Maar liefst 72 procent van de vrouwen vindt dat de outfits van haar partner ‘vatbaar zijn voor verbetering’. Veertig procent houdt zelfs de volledige controle over de kledingkeuze van haar man door altijd zelf zijn kleren te kopen.

Dat alles blijkt uit een onderzoek bij 2.300 Britse vrouwen, uitgevoerd door Chapar, een stijlclub voor mannen.

In Engeland wordt dit inmiddels het ‘Victoria-effect’, genoemd. Vrouwen zouden een voorbeeld nemen aan Victoria Beckham, die haar man David veranderde van een jonge voetballer tot een stijlicoon.

“Het lijkt erop dat vrouwen blijven proberen om hun mannen op stijlgebied mee te slepen in de 21ste eeuw”, zegt Chapar-oprichter Sam Middleton. “Dat zien we ook bij onze leden. Ongeveer 60 procent daarvan werd aangemoedigd door zijn vrouw om zijn kledingstijl te verbeteren.”

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.