Vrouwen zijn erg goed in het verbergen van een slippertje. Mannen zijn minder zorgvuldig in het verbergen van hun overspel. Bijna een vijfde van hen wordt wél betrapt.

Amerikaanse vrouwen zijn erg goed in het verbergen van een slippertje. Dat blijkt uit onderzoek van een datingsite voor getrouwde vrouwen.

Maar liefst 95 procent weet haar overspel te verbergen voor haar partner. Van de overspelige mannen weet 83 procent de affaire geheim te houden, zo meldt Daily Mail.

Het onderzoek werd in de Verenigde Staten gehouden onder 3000 vrouwen en 3000 mannen. Ook kwam naar voren dat 20 procent van de mannen en 15 procent van de vrouwen vreemdgaat of ooit wel eens een slippertje heeft gemaakt. Gemiddeld genomen wordt slechts 11 procent van deze vreemdgangers ook daadwerkelijk gesnapt door zijn of haar partner.

Zijn vrouwen betere leugenaars? Of zijn mannen gewoon minder goed in het signaleren van overspel?

Volgens Dr. Holmes, psycholoog aan de Metropolitan Universiteit van Manchester, kunnen vrouwen hun overspel beter geheim houden, omdat ze beter zijn in misleiden. “Ze maken emotionele plannen en beschikken over strategieën, terwijl mannen vaker impulsief reageren.”

”Als je kijkt naar onderzoeken met betrekking tot het vaderschap, blijkt dat tussen de 8 en 15 procent van de kinderen niet zijn verwekt door de man die denkt dat hij de biologische vader is”, aldus Holmes.

“Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen betere leugenaars zijn. Het is dus niet verwonderlijk dat vrouwen beter zijn in het geheim houden van hun slippertje.”

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.