De vrouw maakt gedurende haar leven nogal wat hormonale schommelingen mee. Deze veranderingen hebben ook invloed op de bacteriën in de mond. Met ontstekingen tot gevolg.

Dat stelt onderzoeker Charlene Krejci van de Case Western University op basis van een analyse van bijna honderd onderzoeken. “Er is duidelijk een verband tussen de vrouwelijke hormonen, tandvlees- en weefselontsteking en andere vrouwspecifieke gezondheidsklachten”, aldus Krejci.

Onder de vrouwspecifieke gezondheidsklachten vallen onder andere botontkalking, zwangerschapsproblemen en de bijwerkingen van hormoontherapie bij overgangsklachten.

Alhoewel vrouwen volgens de onderzoeker hun mond over het algemeen beter verzorgen dan mannen, moeten zij toch nog extra aandacht besteden aan hun mondhygiëne. Krejci adviseert dagelijks poetsen en flossen en minimaal een keer per half jaar een bezoek aan de tandarts brengen.

Als er spraken is van ontstekingen in de mond, botontkalking of een zwangerschap zouden vrouwen zelfs nog vaker naar de tandarts moeten gaan.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.