PARAMARIBO – De rechtbank op Schiphol heeft vandaag de 83-jarige Britse vrouw uit Clapton vrijgesproken van de smokkel van 10 kilo cocaïne in een elektrische rolstoel. Het Openbaar Ministerie had 15 maanden celstraf, waarvan 428 dagen voorwaardelijk, tegen de vrouw geëist. De rechtbank acht niet bewezen dat de vrouw van de drugssmokkel afwist. De 48-jarige zoon van de vrouw, Richard N., kreeg wel straf: hij kreeg 15 maanden cel voor het voorbereiden van de drugssmokkel.

Het Openbaar Ministerie had 4 jaar cel tegen hem geëist. Het OM vindt dat hij schuldig is aan het medeplegen van de drugssmokkel, maar volgens de rechtbank is daarvoor onvoldoende bewijs. De marechaussee hield de vrouw meteen aan na de vondst van de partij drugs. Haar zoon kwam enkele dagen later aan op Schiphol en meldde zich toen zelf bij de marechaussee op de luchthaven.

De marechaussee op Schiphol vond de drugs op 14 maart 2012 in de zitting van de rolstoel, die in het ruim stond van een KLM-vliegtuig vanuit Suriname. De vrouw, Ilene N., reisde met dat vliegtuig en de rolstoel behoorde tot haar bagage.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.