Een Russische vrouw kreeg eind september de schrik van haar leven toen zij ontdekte dat het geld dat zij van haar rekening had opgenomen zwaar radioactief was.

Dat meldt de Russische krant Moskovski Komsomolets op zijn website op dinsdag.

De gepensioneerde Jelena Kryzjanovskaja had enkele dagen daarvoor 50.000 roebel, zo’n 1250 euro, opgenomen en onder haar kussen gestopt.

De vrouw had thuis een stralingsmeter om haar voedsel af en toe door te meten. Toen zij die nietsvermoedend een paar dagen laten aandeed, begon het apparaat flink uit te slaan en wees extreme doses aan in de buurt van haar bed.

Autoriteiten en deskundigen die de vrouw er bij haalde constateerden dat het geld een stralingsniveau had dat bijna 20.000 keer hoger was dan de norm. Vergelijkbaar met een ongeval in een kerncentrale, aldus de krant.

Hoe het geld besmet is geraakt en waar het vandaan komt is nog onbekend. De krant suggereert dat het afkomstig zou kunnen zijn van een medische instelling waar met röntgenstraling wordt gewerkt. Kryzjanovskaja is intussen niet alleen bezorgd over haar gezondheid, maar ook over de vraag hoe ze haar spaargeld terugkrijgt.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.