Mannen hebben vaak meer zin in seks dan vrouwen door een hoog testosterongehalte, tenminste dat wordt gedacht.

Onderzoek laat nu zien dat vrouwen door testosteron niet meer seks willen, maar wel vaker masturberen.

“Onderzoek naar seks focust zich al veel te lang vooral op disfunctioneren en behandeling met geneesmiddelen, in plaats van op gevoelens, plezier, relaties en stress”, vertelt onderzoeker Sara van Anders van de University of Michigan. “Er zijn nog zo veel aspecten niet onderzocht.”

Voor haar onderzoek bestudeerde ze 105 gezonde mannen en 91 gezonde vrouwen. Daarbij werd onder andere in het speeksel gekeken hoeveel testosteron in het lichaam aanwezig was. Hieruit bleek dat de hoeveelheid testosteron niets te maken had met hoe vaak mannen aan seks en masturberen dachten.

Vrouwen met grotere hoeveelheden testosteron hadden gemiddeld minder vaak seks met iemand. Volgens Van Anders komt dit overeen met eerder bevindingen dat vrouwen in langere relaties lagere testosteronlevels hebben.

Een mogelijke verklaring hiervoor is dat de hormonen ervoor zorgen dat vrouwen die op zoek zijn, eerder gaan voor iemand met wie ze een goede band hebben, in plaats van alleen maar seks. Een andere verklaring die de onderzoekster heeft is dat vrouwen met een hogere testosterongehalte meer stress hebben.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Archives of Sexual Behaviour.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.