Kaitlin Hunter uit het Amerikaanse Marietta is van een zwaar ongeluk hersteld dankzij een transplantatie van poep.

Dit meldt CNN woensdag. De twintigjarige vrouw was vorig jaar betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Na een maand herstellen van een aantal botbreuken en een doorboorde lever en dikke darm, werd ze ontslagen uit het ziekenhuis.

Niet veel later kreeg Hunter erg veel last van buikpijn. De artsen stelden vast dat ze een hardnekkige bacteriële infectie had opgelopen.

Hunter kreeg maar liefst negen antibioticakuurtjes voorgeschreven, maar die hielpen niet. De gezonde bacteriën in haar dikke darm werden er flink door verzwakt.

Omdat de infectie telkens terugkwam, moest er gezocht worden naar een andere oplossing. De moeder van Hunter stelde haar eigen poep ter beschikking om nieuwe gezonde bacteriën in de darmen van haar dochter te krijgen.

De uitwerpselen werden verdund in de dikke darm van de jonge vrouw gepompt. En dat werkte. Ruim een jaar na het ongeluk is Hunter er weer helemaal bovenop.

Volgens een van haar artsen is de techniek aan een opmars bezig. “Het wordt steeds meer geaccepteerd door patiënten en ziekenhuizen”, vertelt medisch specialist Lawrence Brandt bij de zender. “Mensen die deze terugkerende infectie hebben, maakt het niet uit dat ze genezen worden door poep. Ze voelen zich zo beroerd en willen alleen maar beter worden.”

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.